Observatieruimte

TEAM Beveiliging heeft sedert 2013 een nieuw veiligheidsconcept ontwikkeld voor een snellere, efficiëntere en veiligere opvolging van alarmen. In dit concept heeft TEAM Beveiliging een eigen cameratoezicht ruimte ontwikkeld, deze cameratoezicht ruimte bevindt zich in het kantoor van TEAM Beveiliging op bedrijvenpark Ekkersrijt en is daardoor van alle veiligheidsaspecten voorzien en hermetisch afgesloten van de buitenwereld.

In de cameratoezicht ruimte worden de camerabeelden actief uitgekeken en mogen de beelden wettelijk tot 28 dagen bewaard worden. De observant analyseert de camerabeelden en communiceert dit eventueel met een surveillant die snel ter plaatse kan zijn. Zodra de mobiele surveillance ter plaatse komt is er direct toezicht op de surveillant omdat de observant middels diverse camera punten de omgeving al heeft veiliggesteld. Buiten de effectieve reactie in samenwerking met de surveillant vergroot een actieve uitkijk van uw camera’s de preventieve werking van uw camera- en anti inbraaksysteem. De observant signaleert direct een afwijking waardoor schade aan uw eigendom kan worden voorkomen. De observatie ruimte van TEAM Beveiliging beschikt over de modernste technieken, zo is het onder andere mogelijk om een spreekverbinding tot stand te brengen waarbij de observant realtime via een luidspreker op locatie een audioboodschap ten gehore kan brengen.

In het kader van de publiek-private samenwerking heeft de observant van TEAM Beveiliging een virtuele politie functionaris naast zich zitten. Via het door de politie verstrekte systeem ‘Live-View’ kan de observant op ieder willekeurig moment camerabeelden live doorzetten naar de Nationale Politie Meldkamer in Driebergen. Dank zij deze werkwijze kan TEAM Beveiliging en de Politie, ieder vanuit hun eigen bevoegdheden en verantwoordelijkheden, effectieve inzet plegen.

Live View

Live view is een programma van de politie en zorgt ervoor dat de camerabeelden bij een overval direct live worden doorgezet naar de nationale en regionale meldkamer van de politie. Zodoende kijkt de kijkt de observant van de politie meldkamer realtime mee en kunnen er bovendien vanuit de meldkamer direct hulpdiensten worden ingezet. De landelijke meldkamer is de overkoepelende meldkamer voor de politie, brandweer en de ambulance. Uw camerabeelden kunnen daar bij nood ook worden ingezet, mits u gebruik maakt van de observatie ruimte van TEAM Beveiliging.

lifeview

Door de live view verbinding kan de observatie ruimte van TEAM Beveiliging direct camerabeelden doorschakelen. Het doel hiervan is om efficiënter en effectiever met eventuele noodsituaties om te gaan zodat de schade aan uw onderneming beperkt blijft en de pakkans van daders vergroot wordt.

Wat zijn voor u de voordelen van de TEAM Beveiliging Observatie Ruimte in combinatie Live View:

  • Ervaren mobiele surveillanten worden ingezet als observanten want vanwege de mobiele surveillance ervaring kennen zij uw bedrijf en omgeving.
  • De observanten staan met een directe Live View verbinding in contact met de landelijke meldkamer en kunnen noodsituaties zo direct opschalen.
  • Door deze opschaling zijn de nooddiensten al op de hoogte van de situatie voordat ze op locatie arriveren.
  • De pakkans wordt hierdoor vergroot want de dader wordt stap voor stap gevolgd.
  • Buiten de inzet van de nooddiensten beschikt TEAM Beveiliging over haar eigen mobiele surveillance en ook deze dienst wordt bij een melding ingezet, indien de aanrij tijd minder is dan 30 minuten. Op deze manier wordt uw bedrijf vanuit diverse invalspunten benadert.