Nieuws

Nieuws van de SBBE:
14 maart 2017

AANHOUDING HETERDAAD DIEF MILIEUSTRAAT EKKERSRIJT

Afgelopen nacht om 03.31 uur zag een observant van het Cameratoezicht van de Stichting Beveiliging Bedrijven Ekkersrijt (SBBE) dat er een fietser reed in de richting van de Milieustraat.
De man zette zijn fiets met 2 fietstassen tegen het hekwerk van de Milieustraat en klom eroverheen en verdween op de Milieustraat.
De camera observant waarschuwde zijn collega ‘s van Team Beveiliging en de politie, die ter plaatse gingen.
Op de milieustraat trof de politie een 41 jarige Eindhovenaar aan. Hij bleek in het bezit van inbrekersgereedschap en werd meteen aangehouden en overgebracht naar het hoofdbureau van politie aan de Mathildelaan in Eindhoven.
De fietstassen van de dader bleken vol te zitten met koperdraad.
Tegen de man wordt proces verbaal opgemaakt terzake diefstal; zich bevinden op verboden terrein en het bij zich hebben van inbrekersgereedschap gedurende de voor de nachtrust bestemde tijd.
Opmerkelijk detail: Deze fietser werd de afgelopen regelmatig in de nacht gesignaleerd op Ekkersrijt en zwaaide dan naar de camera’s in de omgeving van de Milieustraat en de fietstunnel bij de snelweg…
De volgende dag bleek er dan een container op de milieustraat te zijn opgebroken…
Vandaar dat er ook naar zwaaiende deze fietser werd uitgekeken en met succes.

Nieuws van de SBBE:
9 Februari 2015

Diensthond Figo vindt buit terug van winkeldiefstal op in het meubelplein Ekkersrijt.

Afgelopen maandag 9 februari vond er om 15.10 een winkeldiefstal plaats in een elektronica zaak op het Meubelplein Ekkersrijt. 2 mannen van middelbare leeftijd waren de winkel uitgelopen met spullen uit zaak zonder deze af te rekenen bij de kassa.
Winkelpersoneel zette de achtervolging in op de winkeldieven maar waren deze snel uit het oog verloren.
Hierop werden de camerabeelden opgevraagd van de SBBE. Deze werden teruggekeken door observanten van ketenpartner Team Beveiliging. De looproute van de daders kon door de observant worden getraceerd doch de daders kwamen niet herkenbaar in beeld.
In de avonduren werd om 21.30 uur het meubelplein gesloten door Team Beveiliging. Met diensthond Figo werd op en rondom het plein een controle ronde gelopen.
Tijdens deze ronde, sloeg Figo fel aan en trok naar een bosschage bij de gevelmuur.
Hier trof de hondengeleider verpakkingen aan van hoesjes van Apple Ipads. Deze bleken nog in de verpakking te zitten.
De winkelier is weer in het bezit gesteld van de gestolen waren en heeft inmiddels aangifte gedaan bij de politie.
Figo kreeg een extra bot voor zijn diensten.
Diensthond Figo


Nieuws van de SBBE: 15 Januari 2015

Het aantal inbraken op Ekkersrijt in 2014 is gedaald naar 7. Het aantal inbraken en pogingen daartoe is de laatste tien jaar spectaculair gedaald van 136 bedrijfsinbraken in 2004 naar 7 in het afgelopen jaar.
Grafiek inbraken

Dit succes is vooral te danken aan goed functionerende preventiebeleid van de Stichting Bedrijfsbeveiliging Ekkersrijt (SBBE) waarin de ondernemers van het bedrijvenpark met gemeente en politie samenwerkt. De kracht zit in die samenwerking: een combinatie van cameratoezicht, surveillance en snelle respons van beveiligingsdiensten en de politie. Dit maakt Ekkersrijt tot een van de veiligste bedrijventerreinen van Nederland

Dalende lijn

In 2006 waren er 123 bedrijfsinbraken. In dat jaar plaatste de Stichting Bedrijfsbeveiliging Ekkersrijt (SBBE) 15 camera’s op de doorgaande wegen van Ekkersrijt. Dat verminderde de inbraken in 2007 al tot 83. In 2008 werd besloten om ook op diverse zijwegen nog eens 15 camera’s te plaatsen en wederom daalde de inbraakcijfer, nu tot 45 bedrijfsinbraken per jaar.

Snelle repons

In december 2010 besloot het bestuur van de SBBE de alarmopvolging van de camera’s over te dragen aan een bedrijf dat op Ekkersrijt zelf is gevestigd: Team Beveiliging. Dit bedrijf kan binnen zeer korte tijd na een melding van een verdachte situatie of alarm met een beveiligingsauto met beveiliger en politiehond ter plaatse zijn. De camerabeelden kunnen rechtstreeks worden doorgezet naar de politiemeldkamer.

Door deze actieve en snelle alarmopvolging daalde het aantal bedrijfsinbraken nog verder. Snelheid van handelen en alarmopvolging zorgen er de laatste jaren voor dat er regelmatig daders van criminaliteit op heterdaad konden worden aangehouden. Zo werden er in 2014 tot drie keer toe daders van ladingdiefstallen tijdig gesignaleerd en gevolgd door een heterdaad arrestatie door de politie..

Supercamera’s

De meest recente investering is gedaan op super-camera’s op invalswegen. Deze camera’s maakt zowel overdag als in de nacht haarscherpe beelden van passerende voertuigen. De beelden van deze ‘Sonse poortwachters’ maakt de opsporing van daders veel gemakkelijker.

Over TEAM Beveiliging

Met ruim 30 medewerkers in diverse disciplines is TEAM Beveiliging een toonaangevende particuliere beveiligingsorganisatie in regio Groot-Eindhoven.

Hoewel beveiliging een aloud begrip is zorgt TEAM Beveiliging voor een nieuwe en innovatieve samenwerking tussen nieuwe high-tech diensten zoals camera toezicht en de klassieke dienstverlening objectbewaking en mobiele surveillance.