Zorgbeveiliging

Een zorginstelling is een instelling waar een hele brede doelgroep toegang toe heeft, deze doelgroep varieert van hulpbehoevende ouderen tot dakloze mensen die op zoek zijn naar de primaire levensbehoeften. Juist vanwege deze grote variatie van mensen is de kans groot dat de aanwezigen mensen (personeel, bezoekers en patiënten/cliënten) in aanraking komt met heftige emoties zoals onmacht, onbegrip, verdriet en agressie. Een zorginstelling is dus vatbaar voor diverse veiligheidsrisico’s en voor het welzijn van het personeel, de cliënten en de bezoekers is het van groot belang dat deze risico’s naar een minimum worden terug gebracht.

De zorgbeveiligers van TEAM Beveiliging zijn gespecialiseerd in het tijdig herkennen en minimaliseren van de veiligheidsrisico’s waardoor een veilige omgeving onstaat. De zorgbeveiligers beschikken over de eigenschappen gastvrijheid en servicegerichtheid in combinatie met een sterk communicatief vermogen, dit is erg belangrijk omdat de eerste indruk van een cliënt of bezoeker zijn gedrag bepaalt. Gastvrijheidsbeleving en veiligheidsbeleving zijn hierbij sleutelfactoren.

TEAM Beveiliging signaleert een duidelijke trend naar een steeds groeiende behoefte naar servicegerichte en hartelijke medewerkers die proactief mensen benaderen. Vanwege de diversiteit van de doelgroep is empathie en een oog op emoties erg belangrijk. Juist bij de entree van een zorginstelling speelt dit een belangrijke rol en de zorgbeveiligers van TEAM Beveiliging kunnen hier een belangrijke rol in vervullen.

De zorgbeveiligers beschikken over alle competenties en profieleigenschappen die hiervoor nodig zijn. Om de zorgbeveiligers geen onnodig autoritaire uitstraling te geven gaan de beveiligers niet gekleed in duidelijk herkenbaar uniform met de nodige emblemen en logo’s maar in een nette, neutrale uitstraling. De zorgbeveiliger is in de regel ook meer gericht op service en gastheerschap dan op beveiliging, maar is zich tegelijkertijd wel bewust van de risico’s en de mogelijke incidenten die zich voor kunnen doen. De zorg beveiligers beschikken uiteraard over een BHV en EHBO diploma die ieder jaar opnieuw getest wordt.

Over TEAM Beveiliging

Met ruim 30 medewerkers in diverse disciplines is TEAM Beveiliging een toonaangevende particuliere beveiligingsorganisatie in regio Groot-Eindhoven.

Hoewel beveiliging een aloud begrip is zorgt TEAM Beveiliging voor een nieuwe en innovatieve samenwerking tussen nieuwe high-tech diensten zoals camera toezicht en de klassieke dienstverlening objectbewaking en mobiele surveillance.