Hondenbewaking Eindhoven

Hondenbewaking Eindhoven: De hondenbrigade van TEAM Beveiliging staat in een hoog aanzien en dat is niet zomaar. De hondengeleiders van TEAM Beveiliging werken dagelijks met hun eigen honden, honden die buiten werktijd onderdeel van het gezin zijn. Vanwege deze sterke relatie tussen de diensthond en de geleider voelen ze elkaar feilloos aan en zijn ze volledig op elkaar ingespeeld. Door middel van een gedegen wekelijkse training zijn de hondengeleiders klaar voor iedere situatie.

De trainingen staan onder leiding van eigen gediplomeerde en ervaren instructeurs en er wordt getraind op diverse oefenlocaties. De hondengeleiders zijn allen gecertificeerd volgens de Koninklijke Politiehond Vereniging of de Nederlandse Bond voor de Diensthond. Deze certificeringen worden iedere twee jaar opnieuw getoetst.

Een inzet van de hondenbrigade is met name een preventieve maatregel die een krachtig afschrikkend signaal afgeeft. Door gebruik te maken van de vaardigheden en de scherpe zintuigen van de diensthond in combinatie met de ervaren geleider worden kwaadwillende al in een vroeg stadium opgemerkt. De hondengeleiders zijn breed inzetbaar, te denken valt aan collectieve beveiligingsprojecten, bouwterreinen, diverse soorten evenementen, tentoonstellingen en sporttoernooien.